meer info therapieën

Hier vind je kort wat meer informatie ivm de toegepaste therapieën.  Ik werk met meerdere therapievormen in functie van jou en je proces. 

Gemmotherapie en phytembryotherapie

Gemmotherapie en phytembryotherapie zijn een jonge van de fytotherapie waarbij men gebruik maakt van jonge scheuten en knoppen van bomen en struiken.
Dit is altijd onder de vorm van druppels.  Ik werk volgens wat men  de 'homotoxicologie' noemt dwz dat ik de remedies niet alleen kies omwille van hun klinische raadgevingen maar de therapie individiueel maak voor de cliënt.  Aan de hand van het gesprek met  de cliënt kies ik wat best bij jou problematiek past.  Dit is wat men noemt individuele geneeskunde. Al naar gelang jou verhaal raad ik je ofwel gemmotherapie ofwel phytembryotherapie aan. 
De gemmotherapeutische producten kun je via aanbevolen websites aanschaffen en worden bij jou thuis bezorgd. 

Fytotherapie

Binnen de fytotherapie maken we gebruik van plantenpreparaten zoals tinctuur (druppels) of tabletten en capsules.  Ook hier volg ik de regels van de fytotherapie en werk ik zoveel mogelijk met een plantenpreparaat en niet met een farmaceutisch product.  Bv werk ik heel graag met een curcuma-preparaat gemaakt vaan de volledige wortel en niet met een product waar de werkzame stof van de curcuma in verwerkt wordt.  Ware fytotherapie is zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven, zo weinig mogelijk bewerkingen  en zo veilig mogelijk. 

Als therapeut en docent geef ik graag mijn kennis daarin door. 

Nutritherapie, voeding voor je gezondheid

Voeding speelt een belangrijke rol in je gezondheid.  Samen bekijken we je voedingspatroon en vervangen we eventuele triggers die je ziek maken.  Ik werk niet met dieten maar geef je wel advies om je levenssijl aan te passen.

Indien nodig werk ik met hoogwaardige voedingssuplementen om tekorten aan te vullen. 

Bachbloemen

Bachbloemen werken ondersteunend op emoties bv omgaan met angst, omgaan met trauma's,... 

De bachbloemen worden samengesteld in functie van de cliënt.